SMART AND EFFICIENT
BUILDING CONNECTIVITY

Of het nu gaat om een residentieel of een commercieel gebouw - samen met sterke samenwerkingspartners zijn wij uw full-serviceprovider en bieden wij duurzame oplossingen voor een breed scala van uw complexe uitdagingen:

  • Levering met warmte, stroom en gas
  • Implementatie van concepten voor batterijopslag
  • Introductie van gebouwautomatisering en slimme gebouwtechnologieën
  • Realisatie van smart metering (incl. warmtekostenafrekening)
  • Gegevensuitwisseling van energiegerelateerde processen op een eigen infrastructuur en het aanbieden van telecommunicatiediensten (internet, telefoon, TV- en radio-uitzendingen)

Synergieën die tot stand komen door het
meervoudig gebruik van infrastructuren

In een wereld die steeds meer onderling verbonden is, genereren wij voor u synergieën tussen de verschillende communicatie-infrastructuren. Het gebruik van intelligente infrastructuren in de vorm van zogenaamde "gateways" stelt ons in staat om zowel aan klassieke eisen te voldoen (zoals bijv. AMR-meterstanden voor het meten van het warmteverbruik), als om de modernste sensor- en actuatortechnologie voor de automatisering van woningen en gebouwen centraal via een IT-platform te integreren en aan te sturen.

Dit meervoudig gebruik van infrastructuren

  • zorgt voor een aanzienlijke toename van het gebruik
  • maakt een economisch duurzame herfinanciering mogelijk
  • optimaliseert processen en sequenties en genereert zo kostenvoordelen

Wij bieden modulair uitbreidbare deeloplossingen of een synergetisch geoptimaliseerd totaalpakket - altijd afgestemd op uw eisen (zoals imago, innovatie, omzetverhoging, procesoptimalisatie).

Wij realiseren de samenwerking als coöperatieve dienstverlener of in het kader van een joint venture.


PRAAT MET ONS OVER DE MOGELIJKHEDEN.


Samen vinden we de energieoplossing die bij u past.

Welke branche?
Onroerend goed
Industrie
Modernisering, nieuwbouw of industrieterreindienst?
Nieuwbouw
Modernisering
Dienst industrieterreinen
Raadpleeg mij
Commercieel of residentieel vastgoed?
Commercieel onroerend goed
Onroerend goed
Bestaande bouw of nieuwbouw?
Nieuwbouw
Bestaand
Raadpleeg mij
Welke vorm van energie?
Warmte
Koeling
Elektriciteit
Geïntegreerd
Locatie van de beoogde energieoplossing?
Volgende
Wen dürfen wir kontaktieren?
Jetzt Informationen anfordern
kostenlos und unverbindlich

De vier pijlers van slimme energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie

Wanneer wij uw objecten van warmte voorzien, houdt onze service niet op bij de opwekking in het ketelhuis in de kelder.

Naast de voortdurende perfectionering van de regeling van onze installaties door de jaren heen op basis van buitentemperaturen, standaard belastingsprofielen en het volumetrische debiet, zijn wij in staat om de kenmerkende gebruiksprofielen van afzonderlijke eenheden (zoals appartementen, kantoren, klaslokalen) samen te voegen tot een behoefteprofiel voor het gebouw en deze in aanmerking te nemen voor de optimalisering van de regeling van de installatie.

Dit stelt ons in staat om de efficiëntie te verhogen, tot energie-efficiëntieklasse A+ (volgens DIN 15232) in het geval van een regeling voor een enkele ruimte, en om belangrijke toegevoegde waarden te genereren voor uw gebouw met betrekking tot milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Digitale Processen

Ons doel is om de informatie-uitwisseling met de huurders van uw panden te vereenvoudigen. Dit houdt in dat de communicatie tussen huurders en verhuurders niet alleen via de bekende wegen verloopt (telefoon, briefpost, e-mail).

Het gezamenlijk gebruik van een IT-platform genereert mogelijkheden om uw huisvestingsgerelateerde processen te versnellen, bijvoorbeeld om storingsmeldingen direct te integreren in de relevante beheerprocessen in de softwaresystemen van de beheerders, om op elk gewenst moment meterstanden op te vragen, of om belangrijke mededelingen aan geselecteerde ontvangers in digitale vorm te publiceren, bijvoorbeeld op elektronische "blackboards" in plaats van in papiervorm.

Laadstations voor elektrische voertuigen

Verwacht wordt dat het aantal elektrische voertuigen de komende jaren exponentieel zal toenemen. De grote Duitse autofabrikanten hebben niet alleen aangekondigd dat ze nieuwe modellen zullen uitbrengen, maar ze hebben ook joint ventures opgericht voor het opzetten van snellaadstations langs de belangrijkste verkeersaders van Europa.

In de toekomst zal de beschikbaarheid van oplaadmogelijkheden voor elektrische auto's een belangrijk criterium worden bij de keuze van een appartement of een kantoorlocatie.

Wij bieden u uitgebreide ondersteuning, van planning tot installatieservice, van bediening en facturering tot laadbeheer en de realisatie van complete wijkconcepten, rekening houdend met de netinfrastructuur, de teruglevering en opslag van elektrische energie.

Levering van nutsvoorzieningen

Met behulp van geavanceerde glasvezel-datalijnen voorzien wij en onze samenwerkingspartners uw huurders van high-speed internet (tot enkele honderden megabits per seconde), telefonie, digitale televisie met hoge resolutie en digitale omroepprogramma's.

Daarnaast realiseren wij voor u ook de opzet en exploitatie van zakelijke en/of commerciële communicatiebehoeften voor de gegevensuitwisseling van de Smart Energy Efficiency-toepassingen.

Van de planning tot de aanleg van breedbandkabelinfrastructuren, tot de exploitatie en de noodzakelijke levering van diensten met toegevoegde waarde en de vereiste hardware, voldoen wij aan alle eisen voor de exploitatie en de veiligheid van openbare telecommunicatienetwerken. Wij zijn in het bezit van alle verplichte certificeringen, bijvoorbeeld van het Bundesnetzagentur (BNetzA).

Daarmee verzekeren wij u dat de gegevensbescherming en de technische knowhow voor de gegevensuitwisseling in verband met uw eigendom gewaarborgd zijn. Deze omvangrijke knowhow is in deze vorm uniek in Duitsland.

Alles uit één hand van de marktleider voor energiediensten. Vorm uw eigen indruk van onze deskundigheid en wees voorbereid op de toekomst.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een persoonlijk gesprek met onze experts.

CONTACT EN VRAGEN

Heb je een vraag? Die beantwoorden we graag! Neem contact op met:

Contact
You are looking for a counterpart near you?
Simply enter your zip code
Karte wird geladen...