In GETEC PARK.EMMEN doen we al alles wat we u beloven

We denken met u mee in duurzame oplossingen. Economisch, betrouwbaar, efficiënt en milieuvriendelijk.

Zonder stroom en water kan geen enkel bedrijf functioneren. Daarom biedt de GETEC PARK.EMMEN u alles wat u op het gebied van stroom en nutsvoorzieningen nodig hebt. Onze twee warmtekrachtcentrales leveren stoom en elektriciteit en wij leveren water uit onze eigen bronnen. Wij zuiveren het afvalwater in onze afvalwaterzuiveringsinstallatie en pompen het schone water terug in het systeem voor verder gebruik. Daarnaast leveren wij perslucht, stikstof en koelwater. Wilt u het beheer van uw nutsvoorzieningen aan ons uitbesteden? Dat is mogelijk. Wij kunnen uw utilities beheren, zowel direct als op afstand.

Wij denken mee en hebben expertise op het gebied van duurzaamheid en passen de uiteindelijke oplossing altijd aan. Schaalvoordelen, een eigen energieopwekkingsinstallatie en ons uitgebreide distributienetwerk zorgen voor een hoge leverbetrouwbaarheid en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien profiteert u van één aanspreekpunt voor al deze nutsvoorzieningen. Niets is handiger.

Alles wat we u kunnen bieden op het gebied van het outsourcen van uw warmte- en energievoorziening – inclusief de winning van de hierbij vrijkomende grondstoffen! – doen we op dit moment in GETEC PARK.EMMEN. Ons park is Nederlands toonaangevende bedrijvencluster in de productie van polymeren en vezels. In dit op een na grootste industriepark van Nederland worden alle nutsvoorzieningen (waaronder elektriciteit, stoom en groene stoom, groene waterstof en water) door GETEC geleverd.

Van gas naar warmte en elektriciteit

In GETEC PARK.EMMEN zetten wij jaarlijks 100 miljoen m3 Hi-cal aardgas om in warmte (75%) en elektriciteit (25%). Ons twee Combined Heat and Power stations (CHP’s) leveren 2x28 MW en onze stoomturbines 2x4 MW. Onze 21.000 pv-panelen leveren 8,2 MW piek, daarnaast beschikken we over een elektriciteitsaansluiting van 2x4 MW voor back-up.

Restwarmte bestaat bij ons niet

Afgevoerde warmte voeren we terug in de CHP’s waardoor minder energie nodig is voor de productie van stoom. Ook gebruiken we de restwarmte van de schoorstenen van de CHP’s voor de verwarming van gebouwen in de winter en voor koeling in de zomer. Onze luchtcompressoren en stoomturbines worden gekoeld met proceswater. Dit warme water wordt weer ingezet voor onze demineralisatie-installatie.

Biomassa en waterstof

Naast het opwekken van zonne-energie en het hergebruiken van restwarmte, maken we op GETEC PARK.EMMEN ook groene stoom uit biomassa en bouwen we op dit moment gasturbines om, zodat zij kunnen draaien op waterstof.

Water is onmisbaar

Elk industrieel proces vraagt water. In GETEC PARK.EMMEN wordt industrieel afvalwater biologisch gezuiverd in onze moderne afvalwaterzuiveringsinstallaties zodat dit niet langer schadelijk is voor het milieu, en opnieuw kan worden ingezet.

Contact
GETEC Logo ohne Schriftzug

GETEC PARK.EMMEN

Eerste Bokslootweg 17
NL-7821 AT Emmen

CONTACT EN VRAGEN

Heb je een vraag? Die beantwoorden we graag! Neem contact op met:

Contact
You are looking for a counterpart near you?
Simply enter your zip code
Karte wird geladen...