MILIEUVRIENDELIJKE STADSVERWARMING VOOR ROZZANO

Met de Italiaanse stad Rozzano in de buurt van Milaan zal GETEC het grootste stadsverwarmingsproject van de groep tot nu toe uitvoeren via haar Italiaanse regionale platform. Het gehele stadsverwarmingsnetwerk voor een levering aan 42.000 inwoners wordt niet alleen voor dit doel gemoderniseerd, maar ook milieuvriendelijker gemaakt.

DE OP MAAT GEMAAKTE ENERGIEOPLOSSING VAN GETEC

DE UITDAGING

GETEC is verantwoordelijk voor de modernisering en gedeeltelijke vernieuwing van de stadsverwarming voor ongeveer 42.000 mensen en andere aangesloten faciliteiten. Dit vereist parallelle werkzaamheden op drie verschillende locaties.

HET DOEL

Het project beoogt de energie-infrastructuur van de stad Rozzano op lange termijn en op een duurzame manier te verbeteren. Het doel is om de kosten te verlagen, de voorziening te verbeteren en de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen. De enorme omvang van het stadsverwarmingsproject vereist een sterke en ervaren partner als GETEC.

ONZE OPLOSSING

Om dat doel te bereiken, zal GETEC investeren in de modernisering van thermische energiecentrales, stadsverwarmingsnetwerken en de installatie van warmtepompen en opslagsystemen. Voor het stadsverwarmingsnetwerk is het de bedoeling de thermische energiecentrales te renoveren en te optimaliseren, zodat op drie locaties op een gedecentraliseerde manier een capaciteit van meer dan 77 MWth kan worden geleverd. Naast nieuwe hoogrenderende ketels voorzien de centrales in de installatie van warmtekrachtkoppelingssystemen met een totale capaciteit van ongeveer 12 MWel, warmtepompen en opslagsystemen. Modernisering van de verwarmingsnetwerken en verdere uitbreiding met nieuwe gemeentelijke en particuliere aansluitingen zijn eveneens gepland. De drie installaties zullen niet alleen de productie- en distributie-efficiëntie verbeteren, maar ook de milieuvriendelijkheid van de aanvoer aanzienlijk verhogen, wat toegevoegde waarde zal opleveren voor de bediende buurten.

77MWth
Totaal verwarmingsvermogen
12MWel
Totaal elektrisch vermogen

CONTACT EN VRAGEN

Heb je een vraag? Die beantwoorden we graag! Neem contact op met:

Contact
You are looking for a counterpart near you?
Simply enter your zip code
Karte wird geladen...