DIT ZIJN WIJ

Vanuit het hoofdkantoor op de multi-client site GETEC PARK.EMMEN in Emmen (NL) ondersteunt GETEC Nederland bedrijven in de industrie en de vastgoedsector op hun weg naar klimaatneutraliteit. Aanvullend op de diensten van de multi-client site biedt GETEC Nederland een breed scala aan klimaatvriendelijke en slimme energie-oplossingen voor de gehele Benelux. Op maat gesneden contractconcepten, gedegen technische knowhow, competenties op het gebied van regelgeving, slagvaardig handelen en bewezen expertise op het gebied van duurzaamheid. Hiermee helpen wij onze klanten hun weg te vinden in een steeds complexere energiewereld en hun CO2-voetafdruk consequent te verkleinen.


EMPOWERING YOUR BUSINESS

GETEC PARK.EMMEN bundelt ervaring en deskundigheid van ca. 70 jaar dienstverlening van het voormalige Emmtec tot ideale vestigingsplaats voor o.a. productie en recycling van polymeren.  U kiest zelf welke utilities en services u afneemt: dat kan een basispakket zijn, een compleet pakket en alles daartussenin. Wij leveren volledig op maat. Hoe we dat doen? Proactief, oplossingsgericht en altijd volgens afspraak. En met uitgebreide aandacht voor uw business en de markt. We zorgen daarmee voor stabiliteit en zekerheid en vormen de drijvende kracht achter uw organisatie. ‘Empowering your business’, noemen we dat. U richt zich op uw kernactiviteiten, wij doen de rest. Zo zetten we samen uw bedrijf op voorsprong. U kunt altijd van ons op aan en krijgt de oplossing die voor ú werkt.  Professioneel, ambitieus, nieuwsgierig, proactief. En uiteraard met heel veel expertise.

VERHOGEN ENERGIE-EFFICIENCY

Bij GETEC staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We streven ernaar om de energie-efficiency van het GETEC PARK.EMMEN te verhogen en de CO2-footprint van het park verlagen. We doen dat door het huidig conversierendement nog verder te verhogen. Bijvoorbeeld door de restwarmte terug te winnen en deze weer te gebruiken op het park, dit doen we al decennialang. Of aan de brandstofzijde door de inzet van groen gas. Daarnaast zijn we motivator en aanjager van de waterstofeconomie. Hierin wordt elektriciteit omgezet in waterstof. Wat ons betreft stroomt er in de nabije toekomst waterstof door de buizen in plaats van gas. Op onze daken liggen inmiddels 21.000 zonnepanelen. We werken plannen uit om nog meer ongebruikte dakvlakken te voorzien van zonnepanelen.

BAKERMAT VAN DE
POLYMEErEVOLUTIE

De kunststoffen- en polymerenindustrie is in beweging. CO2-verlaging, digitalisering en een steeds sneller veranderende waardeketen spelen een beslissende rol bij strategische beslissingen en in de toekomstige ontwikkeling van bedrijven. Naast efficiency is duurzaamheid van groot belang. Hiervoor zijn partners nodig die het volledige scala van ondersteunende diensten van hoog niveau efficiënt en economisch kunnen leveren.

GETEC PARK.EMMEN, de grootste industriële productieomgeving in Noord Nederland, heeft omvangrijke en omvattende voorzieningen en faciliteiten. Verschillende multinationals, zoals DSM, Teijin, Freudenberg en BASF laten op het park hun innovatieve productielijnen draaien. De specialisatie in de productie en recycling van kunststoffen en de visie op hoogwaardige toepassingen van (bio) polymeren maken deze locatie uniek.

LIGGING EN BESCHIKBARE KAVELS

De uitermate gunstige ligging met directe ontsluiting op het (snel)wegennetwerk en het spoor biedt de multi-client site in Emmen een optimale omgeving voor internationaal actieve bedrijven die zich bezighouden met innovatie en productie op het gebied chemie, food en (zware) maakindustrie.

GETEC PARK.EMMEN biedt bovendien ca. 25 hectare beschikbare bouwgrond met een ideale logistieke ligging. Er zijn verschillende kavels direct beschikbaar.

ONZE DRIJFVEREN
DUURZAME EN EFFICIËNTE ENERGIE

Duurzame, goed geleide bedrijven met een goed risicobeheer zijn waardevoller - voor het milieu, voor de samenleving en ook als bedrijf. Het verbeteren van de ESG-criteria vormt daarom een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Wij zijn vormgevers van de energietransitie en streven naar een zuinig gebruik van hulpbronnen: Duurzame, efficiënte en gedigitaliseerde energie- en infrastructuuroplossingen, alsook de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen voor onze klanten zijn onze drijfveer.

GETEC PARK.EMMEN is gecertificeerd volgens ISO 9001 en 14001.

MANAGEMENT GETEC Nederland

Martijn van der Zande
CEO Platform Nederland

Martijn van der Zande heeft jarenlange ervaring in de energiewereld, zowel in de grote kapitaalintensieve projecten van de olie & gas industrie alsook in de duurzame energie waar hij o.a. als Commercieel Directeur van de Heat & Industrial divisie van Eneco zowel de aanpak richting het vastgoedsegment als mede de grootzakelijke en industriŰle klanten van energie- en energieoplossingen succesvol heeft geleid. Na een korte periode voor private equity in de biogas industrie heeft Martijn eind 2022 de overstap naar GETEC gemaakt, waar hij als CEO voor Nederland en BelgiŰ het voortouw neemt om de groei van GETEC energieservices voor zowel het vastgoed- als het industriŰle segment in deze beide markten te realiseren. Martijn is afgestudeerd aan de Hong Kong University of Science and Technology op Strategisch Management alsmede van de Fontys Professional University in Eindhoven op International Business & Management.

Hendrik van der Ploeg
Managing Director GETEC PARK.EMMEN

Hendrik van der Ploeg is afgestudeerd als ingenieur energietechniek en begon zijn beroepsloopbaan bij de toenmalige ENKA (AKZO). In zijn 35-jarige loopbaan heeft hij al tal van uitdagingen bij bekende bedrijven met succes aangegaan. Bij het huidige GETEC PARK.EMMEN is hij al jarenlang op uiteenlopende gebieden werkzaam geweest, van procesautomatisering tot assetmanagement en energiemanagement. In 2015 werd hij benoemd tot Managing Director van het toenmalige eigenaarbedrijf (EMMTEC services B.V.). Sinds 1 januari 2021 is Hendrik van der Ploeg Managing Director van het nieuwe GETEC PARK.EMMEN.

Hans Penning
Platform CFO Nederland

Na zijn studies hotelmanagement en bedrijfseconomie werd de professionele loopbaan van Hans Penning bepaald door bedrijven die actief zijn in de Chemie, Energie en Olie & Gas industrie. In de afgelopen 22 jaar heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren financial met een bewezen track record in zowel middelgrote bedrijven als corporate structuren in de Oil & Energy industrie.

Lusanne Smit
HR Manager GETEC Platform Nederland

Lusanne Smit is na haar studies Facility management en HBO Human Resource Management, werkzaam geweest bij bedrijven actief in de techniek in de breedste zin des woord. Ze is haar loopbaan gestart binnen de (technische) detachering en heeft later haar kennis en ervaring opgedaan in diverse bedrijfs- en HR management functies bij bedrijven gericht op maintenance en mechanical engineering. Per 2023 is Lusanne HR Manager bij Getec Platform Nederland.

Bianca Tijman op Smeijers
Manager QHSE

Bianca Tijman op Smeijers begon, na afgestudeerd te zijn aan de Hogeschool Enschede als ingenieur biochemie/biotechnologie van het Hoger Laboratorium Onderwijs, in 1990 haar loopbaan als chemisch analist op het laboratorium van destijds AKZO. Na diverse co÷rdinerende functies te hebben vervult, binnen diverse afdelingen van het bedrijf, is zij sinds 2015 QHSE manager Naast haar QHSE taken en verantwoordelijkheden is zij aangewezen als ESG Champion en verantwoordelijk voor QHSE vergunningen binnen het bedrijf.

Bj÷rn Mom
Head of Real Estate

Bj÷rn Mom heeft ca. 25 jaar commerciŰle (management) ervaring in de IT- en duurzame energiesector, waarin hij o.a. bij Eneco aan de ontwikkeling van duurzame warmte- en koudeprojecten en zon-PV projecten heeft gewerkt. Bj÷rn is opgegroeid in Leiden en heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de RUG.

RenÚ Hartman
Head of Industry

RenÚ Hartman is zijn beroepsloopbaan ruim 35 jaar geleden begonnen bij een ingenieursbureau. RenÚ heeft een werktuigbouwkundige en bedrijfskundige opleiding en heeft na 10 jaar ingenieursbureau een overstap gemaakt naar zetmeel co÷peratie Koninklijke AVEBE. Voor de FOOD divisie is hij 12 jaar lang verantwoordelijk geweest voor de integrale projectorganisatie (van business case tot projectrealisatie). Hierna is een overstap gemaakt naar de technische dienstverlening en o.a. gewerkt voor VolkerWessels, Imtech en STORK. In deze periode betrokken geweest bij diverse energietransitie projecten (zoals bijvoorbeeld waterstof, biomassa, geothermie, groen gas of Co2 opslag). De laatste jaren bij STORK verantwoordelijk geweest voor business development bij industriŰle klanten maar ook de operationele zaken (projecten/turn-arounds/maintenance) op het Chemiepark Delfzijl e.o. en de Eemshaven. Sinds 15 februari 2023 is RenÚ Hartman 'Head of Industry' en verantwoordelijk voor business- en project development.

Partner & Klanten

Wij belichamen partnerschap -
zoek uw contactpersoon.

Met meer dan 50 locaties in heel Europa, zijn we altijd bij u in de buurt.
Neem contact met ons op. Wij zijn er voor u

Contact
You are looking for a counterpart near you?
Simply enter your zip code
Karte wird geladen...