GETEC sluit zich aan bij HyPipe Bavaria: Hydrogen Hub en ondersteunt de SoutH2 Corridor-initiatief

Magdeburg, Duitsland – juni 18, 2024

GETEC, een toonaangevende energie-servicepartner van slimme, efficiënte en duurzame energieoplossingen voor de industrie en vastgoedsector in Europa, kondigt aan dat het als partner is toegetreden tot het HyPipe Bavaria: Hydrogen Hub project en het SoutH2 Corridor initiatief. Dit partnerschap benadrukt GETEC's inzet voor het versnellen van de overgang naar duurzame energiebronnen, zoals hernieuwbare waterstof, in heel Europa.

Het SoutH2 Corridor-project is een 3.300 km lange waterstofpijpleidingcorridor die Noord-Afrika, Italië, Oostenrijk en Duitsland verbindt. Met deze corridor komt er tussen grote Europese industrieclusters een veilige en betrouwbare infrastructuur om hen van hernieuwbare waterstof te voorzien. De corridor is een cruciaal onderdeel van de European Hydrogen Backbone.
Het SoutH2 Corridor-netwerk zal Noord-Afrika, Italië, Oostenrijk en Duitsland tegen 2030 verbinden. Er wordt voor meer dan 70 procent in dit netwerk gebruik gemaakt van omgebouwde aardgaspijpleidingen, wat een kosteneffectieve en efficiënte overgang naar waterstofinfrastructuur mogelijk maakt.


Het SoutH2 Corridor-initiatief heeft goedkeuring gekregen van instellingen en wordt sterk gesteund door bedrijven in de totale waardeketen. Op 30 mei 2024 ondertekenden Duitsland, Oostenrijk en Italië een gezamenlijke intentieverklaring voor de ontwikkeling van de corridor.

GETEC heeft uitgebreide ervaring en expertise in waterstofprojecten, waaronder de samenwerking in de Hydrogen Valley-projecten in Nederland. Het GETEC Park.Emmen is hierop aangesloten, en de installaties op het park zijn nu al geschikt voor het bijmengen van 20% waterstof en er wordt getest voor 100% waterstofgebruik. Het Competence Center for Green Hydrogen in Zwitserland geeft ook de nodige expertise en ervaring.

Met meer dan twaalfduizend energieproductie-installaties in Italië, Oostenrijk en Duitsland, staat GETEC klaar om een significante impact te maken langs de SoutH2 Corridor, en zo de energietransitie in Europa vooruit te helpen. Het partnerschap brengt een energiemix bestaande uit een verscheidenheid aan hernieuwbare energiebronnen een stap dichterbij.

"We zijn verheugd om het SoutH2 Corridor-initiatief te mogen ondersteunen en zo bij te dragen aan de energiestranstie," zei Rukmini Glanard, Chief Business Officer van GETEC Group. "Het is GETEC’s missie om met innovatieve technologieën onze klanten vooruit te helpen en te ondersteunen in hun weg naar netto-nul uitstoot. Door ons bij dit project aan te sluiten, ondersteunen we niet alleen de diversificatie van energiebronnen, maar zetten we ook een cruciale stap in het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het bereiken van een duurzame energietoekomst."

Bild vergrößern: Picture1 © South2corridor.net
Bijschrift: GETEC heeft zich aangesloten als partner bij het HyPipe Bavaria: Hydrogen Hub-project en het SoutH2 Corridor-initiatief.

(1) www.hypipe-bavaria.com/en/
(2) www.south2corridor.net/south2
(3) www.ehb.eu/
(4) https://www.bmwk.de/Redaktion/EN/Pressemitteilungen/2024/05/20240530-germany-austria-and-italy-sign-a-joint-declaration-of-intent-for-the-development-of-the-south2-corridor.htmlMuriel Werlé

Head of Communication GETEC Group


CONTACT EN VRAGEN

Heb je een vraag? Die beantwoorden we graag! Neem contact op met:

Contact
You are looking for a counterpart near you?
Simply enter your zip code
Karte wird geladen...