Interview MAX Viessmann,
Co-CEO Viessmann Group

Welke verantwoordelijkheid dragen leveranciers?

DE ONDERNEMING VIESSMANN DRAAGT UW NAAM. HEBT U DAARDOOR EEN SPECIALE VERANTWOORDELIJKHEID ALS HET GAAT OM 'ETHISCH HANDELEN'?

Duurzaamheid is de basis van alles wat we doen. Onze purpose luidt: „Wij creëren leefruimte voor toekomstige generaties.“ Deze visie wordt elke dag opnieuw door alle 12.700 leden van de wereldwijde grote Viessmann-familie in de praktijk gebracht, en elk individu neemt verantwoordelijkheid. Hoezeer verantwoordelijk handelen in ons bedrijf verankerd is, heeft ook de corona-pandemie op indrukwekkende wijze aangetoond. Wij hebben een ongelooflijke teamgeest, veel pragmatisme en ondernemingszin bij onze familieleden mogen ervaren. Tegelijkertijd hebben we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid tijdens de crisis opnieuw naar een hoger niveau getild door zelf ontsmettingsmiddelen, maskers, mobiele beademingsapparatuur en luchtzuiveringsoplossingen te gaan maken en die te verstrekken aan degenen die het meest onder de pandemie te lijden hebben.

U BENT NIET ALLEEN EEN VAN DE BELANGRIJKSTE SUPPLIERS VAN GETEC. U BENT OOK VERBONDEN BINNEN EEN SAMENWERKINGSVERBAND. WAT HEEFT U DAARTOE BEWOGEN?

GETEC en Viessmann behoren niet alleen tot de toonaangevende aanbieders in hun respectieve vakgebied, d.w.z. contracting en installatietechniek, maar delen ook dezelfde missie: intelligente en duurzame energieoplossingen leveren, die exact zijn afgestemd op de individuele behoeften van hun gebruikers. Op die manier stellen wij iedereen in staat een bijdrage te leveren aan de bescherming van het klimaat.

U geldt bij Viessmann als "degene die zich met de toekomst bezighoudt". Kunt u ons een kleine vooruitblik geven op wat er vanuit uw perspectief in de nabije toekomst zal veranderen op het gebied van leveranciersselectie, samenwerking en toeleveringsketens?

Wie de toekomst mee vorm wil geven, moet al in een vroeg stadium de koers daarvoor uitzetten. Dat hebben we bij Viessmann gedaan – ook wat betreft de samenwerking met onze leveranciers. Onze hele waardeketen is gebaseerd op het principe van duurzaamheid, en onze partners passen dezelfde principes toe. Wij allemaal voelen ons verplicht aan de toekomstige generaties en zijn het erover eens dat wij er alleen door schouder aan schouder te staan in zullen slagen onze aarde te behouden als een planeet die het waard is om op te leven.

Wij belichamen partnerschap -
zoek uw contactpersoon.

Met meer dan 50 locaties in heel Europa, zijn we altijd bij u in de buurt.
Neem contact met ons op. Wij zijn er voor u

Contact
You are looking for a counterpart near you?
Simply enter your zip code
Karte wird geladen...